22.11.2013

Unilever Konya'da yeni üretim tesisi kuracak

Sabah - Unilever, Konya'ya 150 milyon avroluk fabrika kuruyor. Kişisel ve ev bakımında sürdürülebilir büyüme kapasitesini artırmak isteyen şirket, yeni fabrikada Omo, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor ve Dove gibi pek çok markanın üretimini yapacak.

 

Unilever Türkiye Üst Yöneticisi Mehmet Altınok, haziran ayında üretime başlayan ve 95 milyon avronun üzerinde yatırım yaptıkları Konya'daki dondurma fabrikasının ardından, yeni yatırımla büyümeye devam edeceklerini kaydetti.


Ev ve kişisel bakım pazarının toplam boyutunun ise yaklaşık 2.5 milyar dolar olduğunu açıklayan Altınok, "Pazar yüzde 8-9 büyüyor. Unilever için pazar büyük potansiyele sahip. Konya'daki yeni fabrika yatırımımızla bu potansiyeli sermayeye dönüştürebileceğiz" diye konuştu.


Mehmet Altınok, Unilever'in yeni yatırımlarının şirketin Türkiye ekonomisinin geleceğine güveninin göstergesi olduğunu vurguladı. Altınok, şöyle konuştu: "Yatırımlarımız Konya bölgesinin genel finansal ve ticari sağlığı açısından da olumlu bir katkı sağlamaya yardımcı olacak."

Unilever Logosu