23.01.2012

630 milyon dolarlık Transit yüzünü Cenevre’de gösterecek

Milliyet - Uzun süredir merakla beklenen ve Ford Otosan’ın bu yıl üretimine başlamak üzere son hazırlıklarını yaptığı tamamen yeni Transit, yüzünü ilk kez Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterecek.

Bu yıl 82. kez kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda üretime hazır haliyle sergilenecek yeni nesil Transit, Ford’un bu fuarda gerçekleştireceği önemli dünya lansmanlarından biri olacak. Geliştirme çalışmalarının büyük bölümü de Ford Otosan tarafından yapılan yeni nesil Transit’in Gölcük’te üretimi için 630 milyon ABD doları yatırım yapılıyor.

Bu yılın son çeyreğinde seri üretimine başlanması planlanan yeni nesil Transit’in dünyadaki en büyük üretim üssü de Gölcük olacak.

Yılda 300 bin adet üretilmesi planlanan yeni Transit, özellikle İngiltere ve ABD piyasası hariç tüm dünyaya Türkiye’den ihraç edilecek. Temelde iki farklı tip ve boyutta üretilmesi planlanan yeni Transit’in ilk versiyonu, mevcut Transit’in boyutlarında olacak. İkinci versiyonun ise, Transit’ten daha farklı bir boyutta ve özellikte olacağı belirtiliyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; ford türkiye; ford otosan; ford transit üretim; ford türkiye fabrika; cenevre otomobil fuarı; ford türkiye yatırım