24.09.2010

“Türkiye-Fransa ticaret hacmi 15 milyar avroya çıkabilir”

Dünya - Fransa iş dünyasının temsilcileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bir ziyaret gerçekleştirdiler. TOBB’un Ankara’daki merkezinde yapılan toplantıda konuşan TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, iki ülke arasındaki ticaret hacmini kısa vadede 15 milyar avroya çıkartabileceklerini ifade ederken, Fransız-Türk İş Konseyi Başkanı Jean Lemierre, Türkiye ekonomisinin ne kadar kuvvetli ve dirençli olduğunu kriz karşısında ispatladığını söyledi.

Lemierre, Fransız şirketlerin Türkiye'de kendilerini çok rahat hissettiklerine değinerek "Öncelikle ben Türkiye'nin modernizasyon sürecini hayranlıkla izlediğimi söylemek istiyorum. Kriz sonrası ülkenin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili süreçte de oldukça zorlu yollardan geçtiniz ve gerçekten de çok güzel bir yol kat ettiniz" dedi.

Lemierre, "Türkiye ekonomisi ne kadar kuvvetli ve dirençli olduğunu kriz karşısında ispatlamış durumda. Türkiye’de önde gelen yabancı yatırımcılar arasında Fransız şirketler de yer alıyor. Daha fazlası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; fransa; ticaret hacmi; tobb; türk-fransız; iş konseyi; halim mete; jean lemierre