24.11.2011

Opel Combo Bursalı oldu

Hürriyet - Alman Opel ile İtalyan Fiat arasındaki iş birliği sonucu 137,1 milyon avroluk yatırımla Tofaş’ın Bursa fabrikasında yeni Combo üretimi başladı.

Önceki gün gerçekleşen törende konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Bursa’da Combo üretiminin yan sanayi şirketlerinden yapılacak satın alımlarla yerli üretime ayrıca büyük katkı sağlayacağını belirterek, “1,4 milyar avroya ulaşacak iş hacmi, Türkiye ekonomisi için orta ve uzun vadede önemli bir katma değer olacak” dedi.

Tofaş CEO’su Ali Pandır ise, son 5 yılda Ar-Ge ile birlikte Bursa fabrikasına yapılan kapasite ve modernizasyon yatırımlarının toplamda 2 milyar ABD dolarını aştığını söyledi. Pandır, “2012 yılı ihracat hedefimiz bu yılın çok az üzerinde olacak. Avrupa’daki kriz bizi çok fazla etkilemeyecek. 2012 yılında iç pazarda küçülme yaşanırken, biz Opel Combo üretimi sayesinde bu yılın da bir miktar üzerine çıkacağız” diye konuştu.

Bursa fabrikasının bu yıl 320.000 adetlik üretimle rekor kıracağını anlatan Pandır, “MiniCargo projesiyle Peugeot ve Citroen markalarına üretim yaparken, bugün Opel/Vauxhaul ile üretim yaptığımız marka sayısını 5’e çıkardık. Bu sayı kısa zamanda Amerikan Ram ile birlikte 6’ya yükselecek” diyerek imzalanan anlaşmalar kapsamında % 85’i ihraç edilmek üzere toplam 1,5 milyon hafif ticari araç üreteceklerini sözlerine ekledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv üretimi; tofaş; tofaş bursa; hafif ticari araç; fiat doblo; opel combo