25.11.2011

Toyota'dan 150 milyon avro yatırım

Zaman - Japon Toyota'nın Türkiye pazarında en çok satan modeli Corolla, 2006 yılında veda ettiği Adapazarı tesislerine geri dönüyor. Fabrikanın ilk kurulduğu günden itibaren 12 yıllık süre içinde 300 bine yakın üretilen Corolla'nın 2013 yılından itibaren yeniden yerli olmasıyla birlikte 150 milyon avroluk yeni yatırım yapılacak.

400 ek istihdamın da planlandığı fabrikada halen üretilen Auris ise şirketin İngiltere fabrikasına kaydırılacak. Verso ise yerlilik oranı artırılarak Türkiye'de üretilmeye devam edecek. Corolla üretiminin başlaması ile birlikte fabrika kapasitesinin de 210 bine çıkarılma planının da devreye alınması bekleniyor.

Toyota Otomotiv Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, "C sınıfı sedan modelimizin üretiminin Adapazarı'nda yapılacağını duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 1994-2006 yılları arasında ürettiğimiz Corolla dolayısıyla sedan otomobil üretimi konusunda önemli bir tecrübemiz var. Bu karar, kaliteli üretimimize ve çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak verildi. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecek" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv endüstrisi; türk otomotiv sektörü; toyota türkiye; corolla yerli üretim; toyota adapazarı; toyota fabrika