24.12.2012

Japon devine BDDK’dan onay çıktı

Star – Türkiye'de faaliyette bulunmak üzere lisans başvurusunda bulunan Japonya'nın en büyük bankası "Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ"ye (BTMU) onay verdi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kararda, "Bankaların İzne Tabi İşlemleri İle Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4'üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7 ve 8'inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, kurucu hakim ortak Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd. (%99,99 pay oranı ile) ve diğer gerçek kişi kurucu ortaklar tarafından Türkiye'de 300 milyon ABD doları karşılığı Türk Lirası sermayeli mevduat bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir." denildi.


Japonya'nın en büyük, dünyanın ise en büyük 11'inci bankası olan BTMU ticari bankacılık alanında faaliyet göstermeyi hedeflediği Türkiye'de ağırlıklı olarak sayıları giderek artan Japon şirketleri ile çalışmayı planlıyor. Halen 140 kadar Japon şirketinin faaliyette olduğu Türkiye'de bu sayının önümüzdeki 7 yılda üç katına ulaşacağı tahmin ediliyor. 


 

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; bankacılık lisansı; bank of tokyo mitsubishi; btmu türkiye