25.01.2012

Huawei, Türkiye'de vites yükseltiyor

Zaman - Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri sağlayıcısı Huawei, Türkiye'deki onuncu yılına girerken Ar-Ge ve eğitim alanındaki hedeflerini de büyütüyor. 'Hayatı iletişimle zenginleştirmek' ilkesiyle hareket eden Huawei, Türkiye'ye verdiği önemi Ar-Ge ve eğitim yatırımlarıyla da gösteriyor.


Çin dışındaki uluslararası Ar-Ge merkezi yatırımları arasında ikinci sıradaki merkezini Türkiye'de açan Huawei Türkiye burada geliştirilen yazılım çözümleri ile Türkiye'nin ilk beş yazılım ihracatçısından biri olmayı hedefliyor.


Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, şirketin Çin dışında tüm dünyaya yayılan 20 Ar-Ge merkezi arasında Hindistan'dan sonraki ikinci en büyük uluslararası Ar-Ge yatırımı olma niteliğinde. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Kamil Şahin, telekom operatörlerine yönelik yeni nesil yazılım geliştirme ve araştırma çalışmaları yapan Ar-Ge Merkezindeki 350 Türk mühendisin bugün Huawei'nin dünya üzerindeki tüm müşterilerine destek verdiğini ifade ederek özellikle Avrupa, BDT, Ortadoğu ve Afrika bölgesine yoğunlaştıklarını belirtti.


Merkezin öncelikli hedefinin telekom operatörlerinin gelişimini destekleyecek çözümler geliştirmek olduğunu vurgulayan Şahin, Huawei Türkiye Ar-Ge merkezinin çalışmaları hakkında şu bilgileri ekliyor:
"Özellikle Katma Değerli Hizmetler (VAS) ve İş Destek Sistemleri (BSS) alanında yenilikçi ürünler geliştirmek, mevcut ürünleri müşterilerimizin istekleri doğrultusunda iyileştirmek temel çalışmalarımız arasında. Bunların dışında sosyal ağlar ve akıllı arama gibi yeni nesil internet teknolojileri konusunda da ürün öncesi araştırma çalışmalarımız var. Bu bağlamda Huawei'nin Çin, Hindistan ve ABD gibi diğer ülkelerdeki Ar-Ge merkezleriyle de ortak çalışmalarımız devam ediyor."

/Style%20Library/Invest/images/news.png