23.01.2012

NCR Türkiye yolunda

Sabah - ABD'li teknoloji ve ödeme sistemleri şirketi NCR'ın Başkanı ve CEO'su Bill Nuti, Türkiye'ye yatırım yapmak için fırsat kolladıklarını söyledi. Finans, perakende, seyahat, sağlık, telekomünikasyon ve eğlence başta olmak üzere farklı sektörlerde şirketlere ATM ve kiosk (bilgi terminali) sistemleri ve çözümler sunan NCR, Türkiye'de yatırım için kendisine iki alan belirledi. Bahar aylarında Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi önemli mesajlar veren Bill Nuti, "Türkiye, bizim için bölgesel bir üs olma potansiyeline sahip. Türkiye'de bizi kesinlikle yatırım yapmaya çeken iki önemli alan var. Bunlardan birisi mühendislik. Müşterilerimize yeni çözümler sunmamız ve mevcut ürünlerimizi geliştirmek açısından mühendislik alanında önemli yerel yatırımlara imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. İkincisi ise çağrı merkezleri. Müşterilerimize destek vererek, sağladığımız servisi ve hizmetleri yönetebilmek adına Türkiye'deki Avrupalı müşterilerimiz için çağrı merkezlerine ihtiyacımız var" dedi.

Bu alanda yeni pazar araştırmaları yaptıklarını ve yatırımlara aralıksız devam ettiklerinin altını çizen Nuti, genç ve eğitimli nüfusa sahip Türkiye'de söz konusu alanlar dışında da farklı yatırım fırsatları için araştırmalarını sürdürdüklerini söyledi. Nuti, "Özellikle servis sektöründe iddialıyız ve bu konuda Türkiye'yi de kapsayan yeni yatırımlar yapacağız. Çünkü bu noktada Türkiye, bizim için çok stratejik bir konumda. Ayrıca üretim anlamında da yatırım fırsatlarına bakıyoruz ve olasılıkları değerlendiriyoruz" diye konuştu. Türkiye'de yatırım için teşvikler kadar iş gücü, Türkiye ve çevre bölgenin iş hacmini de göz önünde bulundurduklarını söyleyen Nuti, eninde sonunda Türkiye'ye doğru bir yatırım yapacaklarını belirtti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict sektörü; bilişim sektörü; bilişim yatırımı; ict yatırımı; türkiye teknoloji yatırımı; ncr türkiye; türkiye bölgesel üs; türkiye bölgesel merkez