25.04.2012

ABD'li Amgen Türk ilaç devini satın aldı

Habertürk - Dünyanın en büyük biyoteknoloji şirketi ABD'li Amgen, 700 milyon ABD doları değerindeki Türk ilaç şirketi Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş. ile şirketin % 95,6 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladığını duyurdu.

Açıklamaya göre, tamamı peşin olarak gerçekleştirilecek bu işlem, Amgen'in büyük, hızlı büyüyen ve gelişmekte olan Türkiye ile çevresindeki öncelikli pazarlarda varlığını önemli ölçüde artıracak.

Yaklaşık 90 yıllık köklü bir geçmişi olan Mustafa Nevzat, Türkiye'de hastane pazarı ile enjektabl ilaçlarda lider konumda bulunuyor. İhracatı hızla artan, 2011 yılında yaklaşık 200 milyon ABD doları gelir sağlayan Mustafa Nevzat son beş yılda çift haneli oranlarda büyüme kaydetti.

Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, kendilerini, faaliyet gösterdikleri tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmaya adadıklarını ifade etti.

Bradway, ''Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte, Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz'' dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; sağlık sektörü; ecza sektörü; ilaç üreticisi; jenerik ilaç; ilaç sektörü satın alma; amgen; mustafa nevzat