26.07.2011

Devlerin yeni merkezi: İstanbul

Sabah - Uluslararası şirketlerin akın ettiği İstanbul, iş dünyasının yeni üssü oldu. İstanbul, 280 dev şirketin 115'ine ev sahipliği yaparak Berlin, Barselona gibi şehirleri geride bıraktı. Bölgenin finans merkezi olma yolunda hızla ilerleyen İstanbul, iş dünyasının da üssü oluyor. Son dönemde uluslararası şirketlerin akın etmesi ve bölgesel merkezlerini Türkiye'den yönetmeye başlamasıyla birlikte İstanbul'un cazibesi daha da arttı. Uluslararası emlak danışmanlık şirketi CB Richard Ellis'in yaptığı araştırmada devlerin İstanbul'a ilgisinin arttığı ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük 280 şirketinin 282 büyük kentteki haritasını çıkaran CB Richard Ellis'in yaptığı çalışmada, İstanbul 115 şirkete ev sahipliği yapıyor. Dünya devi 280 şirketin % 41,1'ini barındıran İstanbul, bu oranla 27. sırada yer aldı. Araştırmada hızla gelişen ve büyüme rekoru kıran Türkiye'ye yabancıların giderek ilgi gösterdiği ve kentin yıldızının giderek parladığı belirtiliyor. CB Richard Ellis'in bu yıl ilk kez yaptığı araştırmada ilk sırada 191 şirketle Hong Kong yer alırken, Hong Kong'u 189 şirketle Singapur, 179 şirketle de Japonya'nın başkenti Tokyo izliyor.

İstanbul'dan övgüyle bahsedilen çalışmada Kanada'nın ekonomik başkenti Toronto ve hızla büyüyen Meksika'nın başkenti Mexico City İstanbul'un ardında yer alıyor. İstanbul'un altında en fazla dikkat çeken kentlerde ise Avrupa'nın finans merkezlerinden olan Frankfurt, Amsterdam, Münih ve Barselona öne çıkıyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; istanbul; istanbul finans merkezi; istanbul bölgesel üs; iş merkez; cb richard ellis; cbre