26.08.2013

TYDTA, Japonya'da yatırım fırsatlarını anlatacak

Bloomberg HT - Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), güçlü ve istikrarlı ekonomisiyle cazibe merkezi haline gelen Türkiye'deki yatırım fırsatlarını, Japon iş çevrelerine anlatmak için bu hafta Tokyo'da bir dizi etkinlik düzenleyecek.

 

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin Mayıs ayında yaptığı Türkiye ziyaretiyle ivme kazanan ve nükleer enerji başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği konusunda büyük mesafe alınan Türk-Japon ilişkilerinin karşılıklı yatırımlarda da büyük artışa yol açması bekleniyor.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, konuk Başbakan ve iki ülke işadamlarının katılımıyla yapılan toplantılarda, Japon firmaların Türkiye'deki yatırımlarının artırılması için atılan adımların sonuç vermeye başladığı belirtiliyor.

Son iki sene zarfında Japonya'ya yönelik çalışmalarını yoğunlaştıran TYDTA da Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatmak üzere bu ülkeye bu hafta çıkarma yapacak.

 

TYDTA Başkanı İlker Aycı başkanlığındaki heyet, başkent Tokyo'da bir araya gelecekleri Japon yatırımcılara Türkiye'de yatırım yapmaları çağrısında bulunacak. Heyet, birçok alanda Türkiye'de yatırım yapmanın sağlayacağı fırsatları Japon iş çevrelerine anlatacak.


Bu kapsamda, 2010'dan beri ortalama 300 firma temsilcisinin katıldığı 10 seminer düzenleyen TYDTA'nın, bu hafta gerçekleştireceği seminerler için 600'den fazla yatırımcı başvuruda bulundu.


Başkan Aycı, seminerlerin dışında faaliyet alanlarında "dünya devi" olarak nitelendirilen bazı Japon firmaların üst yöneticileriyle de bir araya gelecek.


Dünya ekonomisindeki belirsizliklerin yatırım planlarını olumsuz etkilediği bir dönemde Japon yatırımcılar tarafından gösterilen yoğun ilginin, Türkiye'nin ekonomik istikrarına duyulan güvenin ve krizden çıkış yolları arayan yatırımcılar için Türkiye'nin güvenli bir alternatif olarak pozisyonunu güçlendirdiğinin bir göstergesi olduğu belirtiliyor.

İlker Aycı Görseli