26.09.2012

Akbank ile Bank of China işbirliğine gitti

Dünya - Akbank ile Bank of China, "Çin Masası" kurmak için işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye’de faaliyet gösteren, Türk şirketleriyle ortaklığı bulunan ve Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan Çin firmalarına hizmet vermek üzere kurulan "Çin Masası", Çin firmalarının Türkiye'de ilk "kontak noktası" olacak.


Akbank "Çin Masası" yoluyla, bu ülke ile iş yapan veya yapmak isteyen firmalara ihtiyaç duyacakları dış ticaret, yapılandırılmış finansman, hazine ürünleri, yuan işlemleri ve garanti mektupları gibi konularda bankacılık hizmeti sunacak.


Çinli yatırımcıların sürdürülebilir büyüme performansı gösteren Türkiye’ye ilgisinin son dönemde daha da arttığını vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "İki ülke arasında 2020 yılı için 100 milyar dolarlık dış ticaret hedefi konması ekonomik ilişkilere büyük hız kazandırdı. Karşılıklı dış ticaret hacmi son 10 yılda 20 katına çıkarak 2011 sonu itibarıyla yaklaşık 24 milyar dolara ulaştı. Türkiye’de faaliyet gösteren Çin firmalarının ve Türk-Çin ortaklığıyla kurulan firmaların sayısı 450’ye yakın. Çin firmaları 2007-2011 arasında ülkemize 450 milyon doların üstünde yatırım yaptı. Çin firmaları Türkiye’deki büyük altyapı projelerine, enerji, bilgi teknolojileri, madencilik gibi sektörlere yoğun ilgi gösteriyor. Türk şirketleriyle ortaklıklar kurup faaliyetlerini ve yatırımlarını büyütmeye devam ediyor." dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türk-çin ticareti; türkiye çin ticaret hacmi; bank of china; akbank