25.09.2012

Türkiye, BRIC'ten parlak

Sabah - Kriz döneminde gösterdiği yüksek performansla dikkatleri üzerine çeken Türkiye, dünyanın gündemine oturdu. Türkiye'nin krizdeki yüksek performansına işaret eden İngiliz Daily Telegraph gazetesi, ülkenin görünümünün, "BRIC" olarak bilinen Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’den çok daha parlak olduğunu yazdı.

Gazetede tüm yükselen piyasaları aynı ölçülerde değerlendirmemek gerektiği, bir zamanlar yükselen piyasalar arasında bir favori olarak gösterilen Çin'in talihinin giderek kötüye döndüğü, Brezilya'nın endekslerinin ise olumsuz bir performans gösterdiği kaydedildi. Ekonomik büyüme için mükemmel koşulların başka yükselen piyasalarda görüldüğü yönündeki görüşlere de yer veren gazeteye konuşan Threadneedle'nin Yükselen Piyasalar Fon Yönetmeni İrina Miklavchiç, Meksika, Türkiye, Tayland ve Filipinler'i beğendiğini söyledi. Miklavchiç, ABD'de yaşanan canlanmanın Meksika üzerinde olumlu bir etkisinin olduğunu ifade ettikten sonra, "Türkiye'de kamu borcunun GSYİH'ye oranı % 79'dan % 39'a geriledi ve Uluslararası Para Fonu, Türkiye'nin devlet tahvillerinin notunun altı ay içinde yatırım derecesine yükseltilmesini bekliyor" diye konuştu.

Aynı gün bir övgü ve olumlu değerlendirme de Dünya Bankası'ndan geldi. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, "Türkiye'nin büyümesinde, bütçede endişeye gerek yok, büyüme doğru yolda" değerlendirmesini yaptı. Ekonomideki yavaşlamaya da dikkat çeken Raiser, "Bu kesinlikle endişe edilecek bir durum değil. Türkiye'nin büyümesi tahminleriyle aynı doğrultuda gerçekleşiyor" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türkiye bric; türkiye n-11; türkiye kamu borcu; türkiye yatırım yapılabilir; türkiye dünya bankası