24.09.2012

Sumitomo’dan Türkiye’ye 500 milyon dolar yatırım

Milliyet - Japon Sumitomo Rubber Industries, Abdülkadir Özcan A.Ş. ile Çankırı’da yaklaşık 500 milyon dolarlık bir lastik tesisi kurulması konusunda protokol imzaladı. 6. bölge teşviğinden de yararlanacak tesisin, 2015 yılında üretime başlayacağı ve yılda 10 milyon adetlik kapasitesi bulunacağı belirtiliyor.


Yatırıma ilişkin protokol, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı’nın da bulunduğu törende, Sumitomo Başkan ve CEO’su Ikuji Ikeda ile Abdülkadir Özcan AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan arasında imzalandı. Yatırımın yeni teşvik sisteminin açıklandığı bir ortamda gerçekleşeceğini ve OSB içinde yer alacağını hatırlatan Çağlayan, bu nedenle 6. bölge teşvikinden yararlanacağını hatırlattı ve “Yüzde 60 yatırım indirimi ve 10 yıla kadar SSK işveren payında da destek alacak” dedi.


Japon firmaların Türkiye’ye ilgisinin arttığını da kaydeden Bakan Çağlayan, Japonya ile serbest ticaret anlaşması başlatma müzakerelerinin gündemde olduğunu kaydetti.
TYDTA Başkanı İlker Aycı da Sumitomo Rubber ile ajans olarak ilk günden bu zamana kadar 20 aylık bir süreç geçtiğini hatırlatarak,” Ülkemiz bu yatırım ile, Sumitomo Rubber gibi bir dünya devinin daha, özellikle gelişen pazarlar Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya ile Avrupa pazarlarına yönelik stratejik üssü olarak konumlanmıştır..” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sanayi; kimya sanayi; sumitomo türkiye; sumitomo yatırım; abdülkadir özcan; ilker aycı; tydta; başbakanlık yatırım