26.11.2012

BSH, Çin'deki üretimini Türkiye'ye taşıyor

Milliyet - BSH Türkiye İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, "Herkes üretim için Çin’e giderken, biz Çin’den Türkiye’ye getiriyoruz. Çinde üretilen elektrik süpürgelerini artık Türkiye’de üreteceğiz" dedi.


Bu yıl 300 milyon avroluk yatırımlarını tamamlamış olacaklarını aktaran Klein, yatırımlarının son parçası olan küçük ev aletleri fabrikasını da önümüzdeki yılın ilk aylarında bitireceklerini ifade etti. Fabrikalarında sonraki dönemlere yönelik kapasite artırımına hazırladıklarını anlatan Klein, ”Herkes üretim için Çin’e giderken, biz Çin’den Türkiye’ye getiriyoruz. Çin'de üretilen elektrik süpürgelerini artık Türkiye’de üreteceğiz” şeklinde konuştu.


Tekirdağ Çerkezköy'deki tesislerinde Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) departmanları için yeni bir merkez kurduklarını vurgulayan Klein, Ar-Ge ile görevli 200 civarında mühendis çalıştırdıklarının altını çizdi. BSH’ın dünyadaki en büyük üretim merkezinin Çerkezköy’de olduğuna dikkati çeken Klein, “Türkiye, BSH Grubu için Almanya ve Çin’den sonra en önemli üçüncü pazar” dedi.


Türkiye’de üretim ve mühendislik konusunda iyi eğitimli insan bulmada hiç sıkıntı çekmediklerini kaydeden Klein, "Türkiye’deki fabrikamız BSH'nin tüm dünyadaki tesisleri içinde en iyi üretim yapan yer, hatta Almanya’dan bile daha iyi. Bu kadar iyi kalitede ürün üretmek, iyi işçilik ve iyi mühendislik kapasitesi demek. Türkiye’de iyi mühendisler bulmasaydık, buraya asla Ar-Ge merkezi kurmazdık.” şeklinde konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; beyaz eşya; ev aletleri; dayanıklı tüketim malları; bsh türkiye; bosch; siemens; bsh çerkezköy; bsh fabrika; bsh ar-ge