27.01.2014

Avusturyalı dev Türkiye pazarında

Dünya - Avrupa'nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya merkezli Gebrüder Weiss (GW), İstanbul'da şube açtı. Yaklaşık 6 bin çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ile Avrupa'nın önde gelen lojistik firmalarından biri olan Gebrüder Weiss, Türkiye'de kara taşımacılığı, çok modelli lojistik çözümler ve deniz & hava taşımacılığı alanlarında hizmetler sunacak.

Gebrüder Weiss yetkilileri Türkiye'nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyel nedeniyle bu pazara girme karan aldıklarını açıkladı. GW Türkiye şubesinin Kafkasya ve Yakın Doğu'ya bir köprü olacağının altını çizen GW Güney-Doğu Avrupa / BDT Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Müdürü Thomas Moser, "Türk üreticiler 2008 yılında yaşanan son küresel kriz esnasında güçlü bir şekilde Yakın Doğu'ya yönelerek krizin olumsuz ekonomik etkilerini daha hafif bir şekilde atlattılar. Nakliye sektöründeki Türk öncülerinin know-how'ları bu vesileyle Doğu'ya doğru büyüme gösterdi. GW bu network üzerine de yapılandırmaya gidecek..”, şeklinde konuştu.

GW Türkiye / Kafkaslar Hava & Deniz Bölge Müdürü Vojislav Jevtic ise "Türkiye'nin ihracatı 2023 yılına kadar 500 milyar dolara yükselecek, 10 büyük konteyner limanı inşa edilecek. Bu limanlardan biri mutlaka dünya çapındaki ilk 10'da yerini alacaktır..", dedi.
Gebrüder Weiss Logosu Görseli