27.03.2013

Arapların hedefi Türkiye

Yeni Şafak – Türk ve Arap dünyasının ekonomiye yön veren önemli isimleri, 4-5 Nisan tarihlerinde İstanbul'da 8. Türk-Arap Ekonomi Forumu'nda (TAF) bir araya gelecek.

TAF'ta bu yıl Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceği değerlendirilirken, İstanbul Finans Merkezi, sukuk ve sağlık öne çıkan başlıklar olacak. 500'ün üzerinde hükümet temsilcisi ve üst düzey yöneticiyi biraraya getirecek olan TAF'ta, gayrimenkul, müteahhitlik, enerji, gıda, tarım sektörlerinde de önemli işbirliği ve yatırım olanakları ele alınacak.

TAF'ın Kurucusu ve Koordinatörü Murat Efe, 2004 yılında Arap ülkelerindeki yatırımcı potansiyelini Türkiye'ye getirmek amacıyla kurdukları platformda hem siyasal konjonktüre hem de ekonomik gelişmelere göre gerek hükümetlerden gerekse özel sektörden en doğru isimleri Türkiye'de en doğru muhataplarıyla en yüksek verimlilikte buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.


Körfez ülkelerinde ciddi bir yatırım potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Efe, bu potansiyeli bu ülkelerle hem ortak tarihi geçmiş, hem lojistik hem de stratejik avantajı bulunan Türkiye'ye yönlendirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

İlk başlarda yatırım amacıyla Türkiye'ye geldiklerinde Arapların ciddi bir boşlukla karşılaştıklarını, çünkü karşılarında direkt muhatap alabilecekleri bir kurum veya platform bulunmadığını anlatan Efe, 'Burada Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın (TYDTA) özellikle son 4-5 yıl içerisinde olağanüstü bir görevi ve başarılı bir misyonu oldu. Hem orada açtığı ofislerle hem de burada artık yabancı yatırımcının geldiğinde direkt bir resmi ve güvenilir muhatap bulması, onlar için en büyük güven unsuruydu..", şeklinde konuştu.

4-5 Nisan tarihlerinde Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirilecek TAF, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği (League of Arab States) resmi desteğinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal (AIWA) tarafından düzenleniyor.

TAF 2013  Görseli