27.06.2012

Şimdi 'yatırım zamanı' diyen devlerin rotası Türkiye oldu

Akşam - Dünyanın iki önemli enerji şirketi, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Güney Koreli LPG şirketi SK Gas ile Portekizli rüzgâr enerjisi şirketi EDP yöneticileri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş'ı ziyaret ederek, Türkiye'ye yönelik yatırım planlarını aktardı.

Güney Kore’nin en büyük LPG şirketlerinden SK Gas’in bağlı bulunduğu SK Group, ülkenin Hyundai ve Samsung'dan sonraki en büyük kuruluşlarından. 100 milyar ABD doları cirosu bulunan şirket, Başbakanlık'a bağlı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) öncülüğünde Türkiye'yi incelemeye aldı. Şirketin CEO'su Heon Jung ve Uluslararası İş Geliştirme Birim Başkanı Joe Hool Lee, EPDK Başkanı Hasan Köktaş'ı ziyaret ederek, Türkiye pazarının önemine dikkat çekti. “Türkiye'de LPG pazarında aktif pozisyon almak istiyoruz” diyen şirket yöneticileri, Köktaş'tan, LPG sektörünün geleceği konusunda bilgi aldı. Türkiye pazarıyla ilgilendiklerini belirten yöneticiler, “Mutlaka bu pazara girmek istiyoruz” dediler. Güney Koreli şirket, birleşme, satın alma ya da yatırım yoluyla Türkiye'ye gireceğini kaydederken, “Türkiye'de LPG tüketimindeki artış bizi bu alana girmeye itiyor” mesajı verdi.

Öte yandan dünyanın üçüncü büyük rüzgâr şirketi olan Portekizli EDP de, EPDK Başkanı Köktaş'ı ziyaret ederek, Türkiye'deki yatırım imkânları konusunda bilgi aldı. 7 bin 500 MW kurulu gücü bulunan şirketin 17 milyar kwh'lik elektrik üretimi bulunuyor. Şirket yöneticileri, görüştükleri EPDK Başkanı Köktaş'a “Yatırım yapmayı düşündüğümüz hedef ülkelerin başına Türkiye'yi koyduk” dedi. EDP yetkilileri, “Üç nedenden dolayı Türkiye'ye yatırım yapmak istiyoruz. Bunlar, büyüme potansiyeli, enerjiye bağımlılık ve yerli payını artırma isteği. Bizim için Türkiye'ye yatırım yapmanın tam zamanı” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; enerji sektörü; enerji yatırımları; sk gas; edp rüzgar