27.09.2011

Bakan Ergün: Yüzde 7 büyümede bir sorun görünmüyor

Milliyet - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 2011’in ikinci yarısında özellikle Avrupa piyasalarındaki belirsizlik nedeniyle Türkiye’nin yüksek büyüme hızından daha makul bir hıza geçmesinin beklendiğini, buna karşın yıllık yüzde 7 büyüme hızının yakalanmasında herhangi bir sorunun ise görünmediğini ifade etti.


Bakan Ergün, Merkez Bankası tarafından açıklanan Eylül Ayı Kapasite Kullanım Oranını değerlendirdi. 2011 yılı Eylül ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranının, geçen yılın aynı ayına göre 2.7 puan, bir önceki aya göre ise 0.1 puan artarak yüzde 76.2 seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Ergün, mevsimsellikten arındırılmış oranın ise, geçen senenin aynı dönemine göre 2.7, bir önceki döneme göre 0.3 puan artarak 74.2 seviyesine ulaştığını söyledi.


Bu rakamların, üçüncü çeyrekte de Türkiye’nin yüksek performans göstereceğine ve dünyanın hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmayı sürdüreceğine işaret ettiğine dikkat çeken Ergün, “2011 yılı için yüzde 7’lik büyüme oranını tutturacağımızı, hatta bir miktar aşacağımızı görebiliyoruz. Nitekim son olarak, IMF de Türkiye için büyüme tahminini bir kere daha yukarı yönlü revize etmiş ve yüzde 7.5 seviyesine çekmiştir” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk ekonomisi; 2011 büyüme rakamları; 2011 büyüme tahmin; nihat ergün; türkiye 2011 gsyh büyüme