27.11.2012

THY 4 yeni rotaya uçacak

Dünya - Türk Hava Yolları, Avusturya'da Salzburg, Mısır'da Luksor ve Aswan ile Sri Lanka'nın başkenti Colombo'ya tarifeli yolcu seferleri başlatacak.


Türk Hava Yolları'nın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan özel durum açıklamasında, ortaklığın yönetim kurulunca, uçak müsaitliğine ve izinlere bağlı olarak Avusturya'da Salzburg'a, Mısır'da Luksor ve Aswan'a ve Sri Lanka'nın başkenti Colombo'ya tarifeli yolcu seferleri başlatılmasına karar verildiği belirtildi.


“2013 hedefini aştık”


THY Genel Müdürü Temel Kotil de, Batman’da katıldığı bir toplantıda şirketin hızlı büyümesini sürdürdüğünü ve 2023 yılı hedeflerini şimdiden aştığını söyledi.


Batman Genç İşadamları Derneği'nin (BAGİAD) davetlisi olarak geldiği Batman'da açıklamada bulunan Genel Müdür Kotil, 2013 bütçesi sona ermediği halde hava yolu şirketi olarak büyümeye devam ettiklerini belirterek, "Gelinen nokta itibariyle İngiliz Hava Yollarını geçtik, Fransızlara yakın geliyoruz, 2013-2014 yılında Fransızları da geçeceğiz. Avrupa'da bundan sonra Türkler ve Almanlar ile diğerleri olacak. 2012 yılı sonu itibariyle 250 uçuş noktamız oluyor. Bu da bizi en büyük uçuş ağı yapıyor. 2023 hedefini çoktan aştık, yüzde 20 büyümeye devam ediyoruz..”, dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türk hava yolları; thy; thy ödüller; thy uçuş noktaları; thy genel müdürü; temel kotil