28.11.2012

Karsan, Hyundai için üretecek

Sabah - Karsan, Hyundai Motor Company'nin (HMC) geliştirmekte olduğu yeni hafif ticari araç serisinin Türkiye'de üretimi ve çevre pazarlara ihracını kapsayan bir anlaşma imzaladı.


Karsan ve Hyundai arasında Haziran 2011'de imzalanan ''Çerçeve Anlaşması''nın devamı niteliğindeki nihai anlaşmanın imza töreninde konuşan Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, “Türkiye hafif ticari araçlar konusunda Avrupa'nın en büyüğü durumunda.  Karsan bu sahada Hyundai ile üretimin yüzde 85'i Avrupa'ya ihraç edilmek üzere yeni bir anlaşma imzaladı. Üretim adedi kısa sürede 50 bin adedi bulacak..” şeklinde konuştu.


Anlaşma, HMC tarafından geliştirilmekte olan 3–6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip panel van, hafif kamyon ve minibüs versiyonları bulunan hafif ticari araç serisinin üretimini kapsıyor. Üretim başlangıç tarihi 2014 yılı sonu olarak belirlenen yeni modelden, ilk 7 yılda, toplam 200 bin adedin üzerinde üretim gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Anlaşma kapsamında, Karsan bu yeni ürün serisinin iç pazarın yanı sıra Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve  Kafkasya ülkeleri için münhasır üreticisi konumunda olacak.


Yeni üretim için Karsan yaklaşık 60 milyon dolar, Hyundai ise 200 milyon dolar yatırım yapacak.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; otomotiv sektörü; karsan; hyundai; hafif ticari araç; hafif ticari üretimi; inan kıraç