28.01.2014

Türkiye 130 ülkeye başkanlık yapacak!

Vatan - Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nin (WAIPA) Başkanlığı’na Türkiye seçildi. 130 ülkeden 175 yatırım ajansının temsil edildiği WAIPA’nın yeni başkanı Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı oldu.


Güney Afrika’nın Cape Town kentinde toplanan Dünya Yatırım Ajansları Birliği Yönetim Kurulu, Hong Kong Yatırım Ajansı başkanının istifasıyla boşalan başkanlık koltuğu için, 14 üyenin oy birliği ile TYDTA Başkanı İlker Aycı’yı seçti. Yeni yönetim kurulunda Birinci Başkan Yardımcılığı görevi Güney Afrika Yatırım Ajansı’nın, ikinci başkan yardımcılığı görevi ise Azerbaycan Yatırım Ajansı’nın oldu.

WAIPA’nın yeni başkanı İlker Aycı, kendisine verilen görevi ülke ayrımı yapmadan hakkıyla yerine getirmeye çalışacağını, organizasyonun önem ve gücünü daha iyi noktalara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.


Aycı, 2015 yılında Türkiye’nin G-20’de dönem başkanlığını alacağını da hatırlatarak, “Böyle bir başkanlık öncesinde ülkemizin yönetimde söz sahibi olduğu organizasyon sayısının artması gücümüze güç katacaktır” dedi. Aycı ayrıca “Bu gelişme, Türkiye’nin uluslararası areneda rüştünü ispat ettiğinin göstergelerinden biridir..”, şeklinde konuştu.

Aycı, WAIPA Başkanlığı’nın, halen Cenevre’de bulunan merkezin, İstanbul Finans Merkezi’ne taşınma kararında kritik bir önem taşıdığını vurguladı.

WAIPA’nın Mayıs ayında yapılacak Genel Kurulu’nda İstanbul’a taşınma konusunun oylanacağını hatırlatan Aycı, bu gelişmenin Genel Kurul üyelerini ikna etmek için ciddi bir etken olacağını belirtti. Aycı şöyle konuştu:

“İstanbul, coğrafi konumu, dünyadaki 250’den fazla noktaya direkt uçuş yapılabilen bir merkez olması, Afro-Avrasya’nın tam merkezinde, 50 ülkeye, 1 milyar nüfusa ve 25 trilyon dolarlık bir ekonomiye 4 saatlik uçuş mesafesinde olmasıyla da WAIPA açısından öne çıkıyor. İstanbul’un WAIPA’ya ev sahipliği yapması İstanbul Finans Merkezi vizyonu stratejisi ve eylem planıyla da paralellik taşıyor. Ayrıca Türk yatırımcılar yatırım yapmak istedikleri ülkelerin yatırım ajanslarına ilk elden ulaşabilecek ve taleplerine doğrudan cevap alabilecekler.”

İlker Aycı Görseli