28.02.2014

İtalyan Indesit’ten Manisa’ya ikinci fabrika

Hürriyet - İtalyan Indesit Company, Türkiye’deki 20’nci yılında ikinci fabrika yatırımını gerçekleştirdi. Toplam 35 milyon avro yatırım maliyeti ile yılda 1 milyon 400 bin adet çamaşır makinesi üretim kapasitesi olacak fabrika 750 kişiye istihdam sağlayacak. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 32 bin metrekare alana kurulan ve Indesit’in 1994’te üretime geçen soğutucu fabrikasına komşu inşa edilen fabrika 1 Ekim 2014’te üretime geçecek ve yıllık üretiminin yüzde 75’i Türkiye dışına ihraç edilecek.

 

Indesit Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Marco Milani, son fabrika ile birlikte 20 yılda Türkiye’deki toplam yatırımlarının 150 milyon avroya ulaştığını açıkladı. Indesit Company’nin İtalya, Portekiz, Rusya, İngiltere ve Ukrayna’da üretim ve satış rakamları ile liderliği kovaladığını anlatan Milani şu yorumu yaptı: “Türkiye, bir çok global marka için olduğu gibi bizim için de önemli bir başarı hikayesinin adresi oldu. Türkiye, stratejik konumu, istikrarlı ekonomisi, genç nüfusu ve dinamik iş gücü gibi avantajlarının yanı sıra son dönem imza attığı ekonomik başarılarla da Indesit Company için faaliyet gösterdiği coğrafyada en önemli ülkelerden biri haline geldi. Türkiye’deki pazar payımız yüzde 9’a ulaştı.”


3 milyonluk üretim ile bin 750 kişilik istihdam hedeflediklerini anlatan Milani, “Türkiye’de inanılmaz başarılar yakaladık ve Türkiye Indesit için öncelikli bir konumda. Önümüzdeki 10 yıl içinde yatırımların devam edeceğini söyledi. Milani, “Bizim Türkiye’de yaptığımız yatırımlar Türkiye ile ilgili değil. Bunun yüzde 80’i ihraç edilecek. Hiçbir şekilde büyümede bir değişiklik beklemiyoruz” dedi.

" src=