28.05.2013

Rus ilaç devi R-Pharm’dan Türkiye’ye yatırım

Sabah - Nisan ayında ABD'de düzenlenen Uluslararası Biyoteknoloji Kongre ve Fuarı'na katılan Türkiye'nin buradaki temasları ilk meyvesini verdi. 16 binden fazla firmanın katıldığı fuara katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yabancılara Türkiye'ye biyoteknoloji yatırımı yapmaları için çağrıda bulunmuştu. Bakanın çağrısına ilk olumlu yanıt Rus ilaç devi R-Pharm'dan geldi. Rusya'nın en büyük 10 ilaç şirketinden biri olan R-Pharm Türkiye'ye, tarımdan enerjiye birçok alanda kullanılan biyoteknolojik ürün yatırımı yapacak.


Rus ilaç devinin CEO'su Vasily Ignatiev, Türkiye'de 100 milyon euroluk yatırım yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ofis açan ve satışa başlayan şirketin Türkiye'deki yatırımının biyoteknoloji alanında olacağını kaydeden Ignatiev, şu bilgileri verdi: "Bu yatırımla Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Afrika pazarlarına da satış yapmak istiyoruz."


Ignatiev, yatırım yapılacak bölge hakkında bilgi vermedi. Geçen yılı yaklaşık 2 milyar dolarlık ciroyla kapatan Rus şirketin Türkiye'deki tesislerinin önümüzdeki birkaç yılda faaliyete geçmesi bekleniyor.

R-Pharm Logosu Görseli