28.12.2011

Otomotiv sektörüne yabancı ilgisi 2012’de artarak sürecek

Hurriyet Daily News - Üretim ve ihracatta rekorlarla dolu bir yılı geride bırakan Türk otomotiv sektörü, 2012 yılında yabancı yatırımcıların ilgi odağı olacak. Yıl sonu satışların 900.000, ihracatın da 825.000’i bulmasının beklendiği sektörde başta Ford, Toyota, Nissan ve Mazda gibi otomotiv üreticilerinin Türkiye’deki yatırımlarını artırmaları bekleniyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılıyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde Ford’un Türkiye’deki tesislerine 1 milyar ABD doları değeride bir yatırım yapacağını söyleyerek, "Muhtemelen yeni model yatırımları olacak. Hafif ticari aracın yeni bir modelini yapacaklar" dedi. Ergün, diğer otomobil markalarının da yatırım atağına kalkacaklarının altını çizdi. Toyota'nın Corolla modelini Türkiye'de üretmek için kolları sıvadığını aktaran Ergün, Japon Nissan'ın da yeni yatırımlara hazırlandığını ifade etti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; türkiye araç satışları; otomotiv yabancı yatırım; nihat ergün; otomotiv ihracat 2011; otomotiv satış 2011