29.05.2013

Bursalı 175 bin Doblo Amerika’yı fethedecek

Milliyet - Tofaş, Kuzey Amerika’ya yönelik önemli bir ihracat hamlesine hazırlanıyor. Koç Holding ve Fiat ortaklığındaki otomotiv üreticisi Tofaş, yatırım projesi onaylanan hafif ticari aracı Yeni Doblo’dan ABD ve Kanada pazarlarına 2014’ün ikinci yarısı ile 2021 yılları arasında 175 bin adet ihraç etmeyi öngördüğünü açıkladı.


Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen Fiat Doblo, 268 milyon avro ek yatırımla, hem Amerika pazarına uyarlanarak ABD ve Kanada’ya ihraç edilecek, hem de mevcut Doblo modeli Türkiye ve diğer pazarlar için yenilenecek.


İngilizce ‘Koç’ anlamına gelen Ram markasıyla ABD ve Kanada’ya ihraç edilecek Doblo’nun bu pazarlardaki adının Ram Promaster City olacağı belirtiliyor. Şirket Ram, Promaster ve Promaster City adlarını tescillemiş, Avrupa’da geliştirilen Ducato’yu Promaster adıyla bu yılın başlarında ABD’de piyasaya sunmuştu.


Doblo Amerika projesiyle birlikte, 2013-2015 yılları arasında tamamlanması hedeflenen yatırımla, Doblo modelinin yenileme çalışmaları da gerçekleştirilecek ve bu sayede Doblo projesinin ömrü, ilk aşamada 2018’den 2021’e kadar uzatılmış olacak.

Fiat Doblo Otomobili Görseli
Türkiye; otomotiv sektörü; otomotiv yatırımı; fiat doblo; doblo ihracat; ram promaster city; tofaş ihraç pazarları