30.01.2012

İstanbul Avrupa'nın gayrimenkul yıldızı

Sabah - Avrupa'nın gayrimenkuldeki gözdesi İstanbul oldu. Urban Land Institute (ULI) ve küresel danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers'ın (PwC) 600 uzman yöneticiyle yaptığı çalışmada İstanbul, Roma, Londra ve Paris gibi kentleri geride bırakarak Avrupa'nın yıldızı parlayan kenti olacak.

ULI ile PwC’nin yaptığı Emerging Trends Real Estate-2012 (Gayrimenkulde Gelişen Trendler-2012) raporuna göre, Avrupa'da 2012 yılına damga vuracak kentler listesinin başında İstanbul yer aldı. Uluslararası emlak sektörünün Avrupa'daki birçok ülkedeki tepe yöneticilerinden oluşan 600 kişiyle yapılan çalışmaya göre İstanbul, yatırım ve geliştirme alanlarında en üst sırada kendine yer buldu. İstanbul'u bu kadar popüler yapan ise ekonomide güçlü büyüme ile büyümede beklentinin artmış olması gösterildi. Ayrıca genç nüfusu, İstanbul'u listenin en üst sırasına yerleştirdi.

İstanbul "mevcut yatırımlar", "yeni yatırımlar" ve "geliştirme" kategorilerinde hepsinde en yüksek puanı aldı. Mevcut yatırımlarda 5 puan üzerinden 3,83 alan İstanbul, yeni yatırımlar alanında 3,82; geliştirme kategorisinde ise 4,03 puan elde etti. İstanbul'u takip eden kentler ise sırasıyla Münih, Varşova, Berlin ve Stockholm oldu. Paris listede altıncı sırada yer alırken, Londra 10'uncu, Madrid ise 21'inci sırada kendine yer buldu. Avrupa'da krizin başkenti Atina ise 27 metropol arasında yaklaşık 1,6 puan ortalamasıyla son sıraya demir attı.

Yabancıya konut satışının önünü açacak olan mütekabiliyet yasası, İstanbul'u Avrupa'da daha da öne çıkararak yıldızını daha da parlatacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; istanbul; gayrimenkul sektörü; gayrimenkul yatırımı; pcw; uli; istanbul emlak; türkiye emlak