30.03.2011

Hummingbird, Türkiye'ye 20 milyon avro yatıracak

Bloomberg HT - Londra, İstanbul ve Antwerp'de ofisleri bulunan yatırım fonu Hummingbird Ventures, büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğuna inandığı Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırdı. Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye'de kurulmuş yeni girişimlere yatırım yapan uluslararası şirket, Türkiye'deki projelere 20 milyon avro civarında sermaye ayırdı.

Bazı yeni girişimci adayları ile ön görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye gelen Hummingbird Ventures yetkililerinden Pamir Gelenbe, internet kullanım oranları ve ilginç teknoloji kullanım alışkanlıklarıyla Türkiye pazarını iki yıl önce izlemeye başladıklarını vurgulayarak, Türkiye’de üç internet şirketine yatırım yaptıklarını ve 2011 yılında bu rakamı daha da artıracaklarını söyledi.

Türk girişimcilerin küresel boyutta projeler üretebileceklerini söyleyen Gelenbe, Türkiye’de yaptıkları yatırımların Avrupa’daki yatırım pazarında dikkatlerin Türkiye’ye çevrilmesini sağladığını ve önümüzdeki beş yılda Türkiye’ye gelecek girişim sermayesi miktarının 500 milyon avroyu bulabileceğini belirtti.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; internet sektörü; bt sektörü; internet girişimi; türk girişimci; yatırım fonu; girişim sermayesi; hummingbird