30.03.2012

İstanbul ‘Enerji Liderleri Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Businessneweurope – Her hafta değişik konferanslara ve zirvelere ev sahipliği yapan İstanbul’un taşıdığı ‘konferans şehri ’ sıfatı, Dünya Enerji Konseyi’nin önümüzdeki ay yapılması planlanan dördüncü Dünya Enerji Liderleri Zirvesi ile daha da pekişecek.


Ülkenin son yıllarda yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan enerji sektörü, Türkiye’nin doğal gaz ve türevleriyle ilgili araştırma kuruluşu Advanced Resources International (ARP) tarafından ABD Hükümeti için hazırlanan kaya gazı potansiyeline sahip ülkeler raporunda yer alması ile tekrar gündeme geldi. Raporun ardından Shell ve Exxon gibi devlerden Türkiye’nin enerji piyasasına yatırım yapma sinyalleri gelmeye başladı.


Enerji verimliliğinde yaptığı atılımla da adından söz ettiren Türkiye, ‘yeşil enerji’ tabir edilen temiz ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilen enerjinin üretimini artıracak projelere ağırlık veriyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nce 2011 yılında hazırlanan ‘Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Politikaları’ başlıklı raporda, ülkenin enerjiye yönelik giderek artan ihtiyacının yenilenebilir kaynakların karşılayabileceğinden fazla olmasına karşın, hidrolik, biyokütle, jeotermal, güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklara dayalı büyük bir potansiyeli olduğuna değiniliyor.

 
‘Yarının enerji talebini yoğun belirsizlik ortamı içinde karşılamak’ temalı, Nisan ayının 20’sinde toplanacak olan dördüncü Dünya Enerji Liderleri Zirvesi’ne 33 ülkeden 100’den fazla liderin katılması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Christoph Frei, Türkiye’nin enerji üretici ülkelerle tüketici ülkeler arasındaki kilit konumuna vurgu yaparak, “Türkiye, hızla büyüyen ekonomisi ve artan enerji talebiyle cazip bir piyasaya sahip olmasının yanında küresel enerji sektörünün gelişiminde rol oynayacak ülkelerden biri..”,dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; Dünya Enerji Liderleri Zirvesi; istanbul konferans; dünya enerji konseyi; christoph frei; türkiye yenilenebilir enerji