30.11.2010

TYDTA, TÜBİSAD ve NASSCOM’u buluşturdu

Dünya - T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türkiye ve Hindistan’ın bilişim sektörü temsilcilerini bir araya getirerek, stratejik öneme sahip bilişim sektöründe iş birliği fırsatları yaratmaya çalışıyor.

Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Hindistan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Birliği NASSCOM arasında TYDTA organizasyonu ile yapılan toplantıda, iki ülkenin sektör temsilcileri, önümüzdeki yıllarda önemi daha da artacak bilişim sektöründe ortaklık ve iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Bilişim teknolojisi sektörünün ekonomilerin rekabetçiliği üzerinde doğrudan etkiye sahip olması itibarıyla en stratejik sektör olarak kabul edildiğini ve Türkiye'nin genç nüfusu ile büyük bir potansiyel sunduğunu kaydeden TYDTA Başkanı Dr. Hüseyin Aslan, bu alanda Türkiye’nin potansiyelini küresel sektör temsilcilerine anlatmak üzere çalıştıklarını söyledi. Aslan, tertip edilen toplantının Türk ve Hintli bilişim firmaları arasındaki iş birliği köprüsünün başlangıç noktasını oluşturacağına inandığını söyledi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ispat; tydta; başbakanlık yatırım; hüseyin aslan; tubisad; nasscom; hindistan; bilişim sektörü; ict sektörü; it sektörü