31.05.2013

Üçüncü köprü Türkiye'nin yükselişini temsil ediyor

​Voanews.com - Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde temelini attığı  İstanbul Boğazı üzerine yapılacak üçüncü köprü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkenin küresel anlamdaki yükseleşinin temsili olarak gördüğü milyar dolarlık bir dizi projenin en güncel örneğini oluşturuyor.

 

Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde bir zamanlar krizlerle boğuşan ekonomisini 10 yıl zarfında Avrupa'nın en hızlı büyüyeni haline getiren Türkiye, altyapısı hızlı büyümesine adapte etmek büyük adımlar atıyor. Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Erdoğan, "Büyük Türkiye'yi inşa ediyoruz..", diyerek "İstanbul'da 7 tepeye 7 büyük eser projemiz var. Bir tanesi üçüncü gerdanlık olarak boğazda inşallah kendisini göreceğimiz köprü.." dedi.

 

Yaklaşık 3 milyar dolara malolacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamlandığında kara ve demiryolu geçisine imkan veren dünyanın en uzun ve geniş köprüsü ünvanını alacak. Türk İçtaş ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu tarafından inşa edilecek köprünün 2015 yılı içinde trafiğe açılması planlanıyor.

 

Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda tamamlayacağı ve toplamı yaklaşık 150 milyar liraya malolacak projeler arasında İstanbul'a yapılacak ve dünyanın en büyükleri arasına girecek üçüncü havaalanı, İstanbul Boğazı altından geçecek tüp geçit projeleri, İstanbul-Ankara arasında hizmete girecek hızlı tren ile Panama ve Süveyş kanalları kadar büyük bir proje olan Kanal İstanbul yer alıyor.

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı