31.12.2010

Küçük ev aletleri pazarına BSH yatırımı

Vatan - BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, küçük ev aletleri pazarının beş yıl içinde % 16 büyümesini beklediklerini belirterek, 2011 yılının ikinci yarısından itibaren bu alanda Çerkezköy’de üretime başlayacaklarını söyledi.

Klein, 2010 yılını değerlendirdiği ve önümüzdeki yıl beklentilerine ilişkin düzenlediği toplantıda, BSH Türkiye ekibi olarak, Almanya ve Çin’den sonra, BSH Grubu’nun en çok önem verdiği ve yatırımlarında öncelik vereceği ilk üç ülke arasına girmeyi başardıklarını söyledi.

Son iki yılda Türkiye’ye yaptığı yatırımı % 181 artıran BSH Ev Aletleri’nin Türkiye’yi Ar-Ge ağının önemli bir parçası haline getirdiğini söyleyen Klein, “BSH olarak Türkiye’ye sonsuz bir güven duyuyoruz. Bu güvenle tesislerimize ve yeni ürün projelerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Son on yılda Türkiye'deki yatırımlarını yaklaşık yarım milyar avro seviyesine yükselten BSH, Çerkezköy fabrikasında iç pazar ve ihracat amaçlı olarak beyaz eşya üretimini sürdürüyor.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; ev aletleri; beyaz eşya; bsh; ar-ge; çerkezköy; bosch; siemens; norbert klein