21.07.2016

Amerikan şirketlerin Türkiye’ye olan güveni devam ediyor

​AmCham Türkiye - Amerikan Şirketler Derneği’nin 20 Temmuz tarihli basın açıklamasında, 15 Temmuz 2016 akşamı yapılan darbe girişimi kınanarak, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünün hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada, ülkemizde son günlerde yaşanan üzücü olaylar ertesinde demokratik düzene sahip çıkılması amacıyla iş dünyasının, siyasi partilerin ve toplumun farklı kesimlerinin ortak bir duruş sergilediği belirtildi. Bu bağlamda, Amerikan şirketlerinin de demokrasiye yönelik her türlü müdahalenin karşısında yer aldıklarının altı çizildi.

Birlik, beraberlik ve sağduyu çağrısı yapılan açıklamada AmCham olarak Türkiye'nin; güçlü mali disiplini, sermaye yapısı, kuvvetli bankacılık sistemi, düzenleyici ve denetleyici kurumlarının aldığı tedbirler ile ekonomik istikrarını korumayı sürdüreceğine inançlarının tam olduğu vurgulandı.

Basın açıklamasında ayrıca, Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketlerin yatırımlarını uzun vadeli olarak gördüğü, demokrasi ve hukuk devletine olan inançlarını korudukları ifade edildi. 
Yatırım Ofisi Başkanının Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı