18.12.2009

Türk-Arap Forumu’nda hedef iş birliğinin geliştirilmesi

 

TurkishPress.com - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa, Salı günü düzenledikleri ortak basın toplantısında, bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen 2. Türk-Arap Forumu’nda, Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ikili iş birliğini geliştirmeye yönelik gelecekte uygulamaya konulacak iş planı konusunda anlaşmaya varıldığının altını çizdiler.  

 

Dışişleri Bakanı Muallim, toplantıda iki önemli belgenin onaylandığını, bunlardan birinin sonuç bildirisi, diğerinin ise tüm alanları kapsayan çalışma planı olduğunu söyledi. Arap Ligi Genel Sekreteri’nin Arap-Türk ilişkilerini geliştirmeye yönelik önerisinin tartışıldığını söyleyen Suriye Dışişleri Bakanı, önerinin önümüzdeki Mart ayında Arap Bakanlar Konseyi’nin düzenleyeceği toplantılarda ele alınacağını açıkladı. Muallim ayrıca, İstanbul’un önümüzdeki Haziran ayında gerçekleştirilecek 3. Türk-Arap Forumu’na ev sahipliği yapması önerisinin de değerlendirileceğini ifade etti.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise, Türkiye’nin komşuları ve Arap ülkeleriyle ilişkileri ve iş birliğini geliştirmeye büyük önem verdiğini ve siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerde var olan enerji ve imkanlar nedeniyle bu iş birliğinin bir gereklilik olduğunun altını çizdi. Davutoğlu, ayrıca, “Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bir ekonomik bütünleşmenin gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png