18.12.2009

Almanya’nın Bavyera Eyaleti İstanbul’da temsilcilik açıyor

 

AA – Almanya’nın Bavyera Eyaleti, ikili ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla İstanbul’da bir temsilcilik açmaya hazırlanıyor. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, temsilciliğin 1 Ocak tarihinde faaliyete geçeceği, resmi açılış töreninin ise Bavyera Ekonomi Bakanı Martin Zeil’in 17-19 Mart tarihleri arasında Türkiye’ye yapacağı ziyaret esnasında gerçekleştirileceği belirtildi.

 

Bakan Zeil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, özellikle ticaret alanındaki ikili ilişkileri geliştirmeyi istediklerini belirtti. Zeil, ayrıca, yurt dışı temsilciliklerinin dış ticareti artırmada iyi bir araç olduğunu belirtti. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Marc Landau ise resmi temsilci görevini üstlenecek.

 

Temsilcilik ofisi, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri, makine sanayi ve aksamları, bilişim teknolojisi, telekomünikasyon ve altyapı projeleri alanlarında faaliyet gösteren şirketlere ikili ticaret fırsatları sunacak. Türkiye ile Bavyera Eyaleti arasındaki ticaret hacminin 4 milyar avro civarında olduğu tahmin ediliyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png