22.11.2017

Boeing, Türkiye Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi Girişiminin bir parçası olarak İstanbul'da teknoloji merkezi kurdu

Ülke ekonomisine ve havacılık sektörüne duyduğu güvenle 70 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren ABD'li sivil ve askeri uçak üreticisi Boeing, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında yaptığı ABD ziyaretinde esnasında Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Yöneticisi Ayşem Sargın ve TYDTA Başkanı Arda Ermut'un düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Ulusal Havacılık ve Uzay Sanayii Girişiminin ayrıntılarını duyurdu.

 

Yeni programı değerlendiren Ermut, girişimin ülkenin 2023 vizyonuna uygun olarak, Türk havacılık endüstrisinin büyümesini destekleyeceğini ve Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğini geliştireceğini söyledi. "Bir şey net olarak anlaşılmalı: Bu girişimin etkisi ve katma değeri, geleneksel bir fabrika yatırımından çok daha güçlü olacak. Doğrudan yatırımlarda teknoloji aktarma, istihdam yaratma ve ihracat odaklı üretime dikkat ediyoruz. Bu perspektiften bakıldığında, her zaman vurguladığımız teknoloji aktarımı, Boeing'in bu girişim altında gerçekleştirdiği teknoloji, mühendislik ve Ar-Ge yatırımları ile başarılacaktır" diye ekledi Arda Ermut.

 

Girişim kapsamında Boeing, İstanbul'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde şirket tarafından başlatılacak olan Havacılık Sanayi Geliştirme Programı'nı hayata geçirerek ve Mühendislik ve Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Bölgesel Uçuş Eğitim Merkezi gibi merkezler kurarak Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmeyi planlamaktadır.

Boeing Logosu