1.02.2010

Elektrikli oto üretiminde Türk-Çin ortaklığı

 

Hürriyet - Oyak Renault’nun Bursa’da üreteceği elektrikli Fluence modeli ile Türk tasarımcı Murat Günak ve Alphan Manas’ın üretmeye hazırlandığı Türk malı elektrikli otomobil projelerinin ardından Boyner Sanayi de elektrikli araç atağına kalkıyor.

 

Boyner Sanayi, ABD’li milyarder yatırımcı Warren Buffet’in geçtiğimiz yıl 230 milyon ABD doları karşılığında % 10 ortak olduğu Çinli BYD (Build Your Dreams) ile Türkiye’de elektrikli otomobil üretmek üzere anlaşma imzaladı. İki grup arasında imzalanan anlaşmayla birlikte Boyner Sanayi, kurduğu “BD Otomotiv ve Elektrikli Araçlar” şirketiyle ilk etapta BYD markasının konvansiyonel araçlarının Türkiye distribütörlüğünü gerçekleştirecek.

 

2009 yılı sonunda Sanayi Bakanlığı’na başvuran Boyner Sanayi, Ağustos 2010’da Türkiye genelinde BYD markalı araçları satmaya başlayacak. 2011 yılında ise BYD’nin elektrikli modellerini Türkiye’de satışa sunma kararı alan Boyner Sanayi, Çinli şirketle imzaladığı anlaşmayla 2012 yılında Türkiye’de elektrikli otomobil üretmeye başlayacak. BYD, Boyner Sanayi ile yaptığı bu anlaşmayla Türkiye üzerinden Avrupa için elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png