1.07.2016

EBRD ve IFC, Odeabank’a ortak oluyor

Dünya - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Lübnan merkezli Bank Audi Grubu’nun Türkiye’deki iştiraki olan Odeabank’a yatırım yapmaya hazırlanıyor. Odeabank, gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından 1 milyar TL sermaye artırımına gidecek. IFC ve EBRD bu artırıma sırasıyla 110 milyon ABD doları ve 90 milyon ABD doları tutarında iştirak edecek. Kalan tutar ise Bank Audi ve Körfez bölgesinden yatırımcılar tarafından karşılanacak. Sermaye artırımının tamamlanmasıyla birlikte Bank Audi % 75 hisse ile Odeabank’ın ana hissedarı olmaya devam edecek.

Banka sermaye artırımından gelecek kaynağı özel sektörün Türkiye’deki altyapı yatırımlarını finanse etmek ve dijital müşteri portföyünü genişletmek amacıyla yeni teknolojilere yatırım için kullanacak.

EBRD’nin finans sektörünün yanı sıra Türkiye’de yenilenebilir enerji sektöründe, ağırlıklı olarak jeotermal enerji alanında yatırımları bulunuyor. Bankanın, şu ana dek Türkiye’de gerçekleştirdiği yedi farklı jeotermal enerji projesinin toplam kapasitesi 279 MW olup bu projelerin toplam yatırım değeri 1,1 milyar ABD dolarını buluyor.

Odeabank Şube Görseli