4.02.2010

Gaziantep "endüstriyel tasarım üssü" olacak

 

Dünya - Sanayi ve ticaretteki başarıları ile yetinmeyen Gaziantep, küresel rekabette de öne çıkabilmek için "endüstriyel tasarım" üssü olmaya hazırlanıyor. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, "Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi (GETAM)" kuruluyor.

 

89 milyon avro bütçeli proje, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında AB desteği almaya hak kazandı. Türkiye'de bir ilk olan Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Modelleme Merkezi sayesinde, bölgedeki sanayicilerin rekabet gücünün, yeni ürün ve yeni yatırımların artması, endüstriyel tasarımda yeni girişimcilerin yetişmesi hedefleniyor.

 

GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Öğüt Çeliktürk, tasarım merkezinde ürün sınırlaması olmayacağını, bardaktan kaleme ve tekstilden takıya kadar her sektöre yönelik tasarım yapılacağını anlattı. Çeliktürk, "Bir firma merkeze gelip mevcut ürünü ile ilgili veya yeni bir ürünün tasarımını, modelini kendisi yapabilecek. Firmanın elemanları, GETAM'da hem danışmanlarımızdan hem de makinelerden yararlanarak çalışabilecek. İsteyen firma da ürünün geliştirilmesi için başvurabilecek" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png