25.12.2009

Cumhurbaşkanı Gül‘den Kuveytli iş adamlarına yatırım çağrısı

 

AA - Resmi bir gezi için Körfez ülkelerinden Kuveyt’te bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveytli iş adamlarını Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti. Kuveyt Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen Türk-Kuveyt İş Forumu'nda konuşan Gül, iki ülke arasındaki ilişkilerin her açıdan gelişme gösterdiğini söyledi.

 

Kuveyt'in yatırım için getiri sağlayacak, risk faktörü az ülkelerin seçmesi gerektiğini dile getiren Gül, Türkiye'nin büyüme potansiyeli ve köklü reformlar sonucu riskleri minimize eden, yatırım yapılabilecek önemli bir ülke olduğunu söyledi. Kuveyt'in önümüzdeki beş yılda 160 milyar ABD doları değerinde altyapı yatırımı yapacağını dile getiren Gül, Türk iş adamları için de Kuveyt'te iş yapma imkânı olduğunu söyledi.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Kuveyt ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini dile getirdi. İki ülke arasında 2008 yılı sonu itibarıyla 500 milyon ABD doları düzeyinde olan ticari ilişkilerin istenen seviyede olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin gayrimenkul, enerji, lojistik ve turizm sektörlerinde yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu, Türk iş adamlarının da Kuveyt'teki altyapı yatırımlarında yer alabileceğini kaydetti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png