4.06.2010

HP’nin Çorlu fabrikasından ilk sevkiyat Aralık’ta

 

Sabah - HP ile Foxconn'un, Türkiye'de masaüstü bilgisayar üretimine yönelik ortak projesi hayata geçiyor. HP'nin EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Tedarikçi Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoit Fagart, "2009 yılının Mart ayında duyurduğumuz yatırımı fiilen başlatıyoruz. Bu bir yıllık zaman zarfında, yatırım ortaklarımız, Avrupa Serbest Bölgesi'ndeki (ASB) tesisi hazırladı ve yönetim ekibinin işe alım sürecini tamamladı. Tedarik zinciri, en az 30 küresel tedarikçiden oluşan altyapısıyla Eylül ayında hazır olacak. Fabrika seri üretime 2011 yılının Ocak ayında geçecek" dedi.

 

Konuyla ilgili düzenlenen toplantıya katılan T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Alpaslan Korkmaz ise HP-Foxconn yatırımının Türkiye'de 2000 kişi için yeni istihdam fırsatı yarattığını söyledi. Korkmaz, fabrikanın yıllık ihracat hacminin 1 milyar ABD dolarına ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; bilişim sektörü; tydta; alpaslan korkmaz; bilişim yatırımı; hp; foxconn; masaüstü; çorlu; avrupa serbest bölgesi; benoit fagart