Yatırım Ofisi, ülkenin önde gelen FinTech geliştiricileri ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi dahil olmak üzere ilgili kamu kurumlarının iş birliğiyle 15-17 Kasım tarihleri arasında Singapur Fintech Festivali 2023'te (SFF) “Invest in Türkiye" standıyla Türkiye'nin finansal teknoloji sektöründeki dev potansiyeline dikkat çekti.
Yatırım Ofisi festival boyunca ziyaretçilerle bir araya gelerek Türkiye'nin dinamik FinTech ekosistemi hakkında değerli bilgiler sunarken, aynı zamanda hükümetin sektörde dijitalleşmeyi artırmayı amaçlayan yeni düzenleyici reformlarını da vurguladı.
FinTech hizmetleri, e-ticaret ve fatura ödemelerinden para transferlerine, kitlesel fonlamaya, mikro kredilere, açık bankacılığa ve sürdürülebilir ekonomi uygulamalarından katılım finansına kadar çeşitli alanlarda finansal katılımı teşvik ederek işletmeleri ve bireylerin hayatlarını dönüştürmede önemli bir rol oynadı.
SFF 2023'te, Startups.watch'un Türkiye girişimcilik ekosistemine derinlemesine bir bakış sunan ve başlıca oyuncuların güncel istatistiklerini ve referanslarını içeren “Türk Girişim Şirketleri Ekosisteminin Durumu" raporu da açıklandı.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ise etkinliğe “Düzenleyici Kamu Altyapısı" oturumunda panelist olarak katıldı. Karahan finansal bütünlüğün geleceğini şekillendiren strateji, teknoloji ve küresel iş birliğini irdeleyen görüşler sunarak, merkez bankalarının finansal sistemin korunmasındaki önemli rolünü vurguladı.
Bankacılık hizmetlerini standartlaştıran FinTech şirketi Colendi'nin Kurucusu Bülent Tekmen, “Girişimci Hayatı - Uçlarda Yaşarken Bebek Gibi Uyuyun!" başlıklı oturumda uzmanlığını paylaştı. Tekmen, dijital dünyada bankacılık sektörünü, mikro kredileri ve kredibiliteyi dönüştürmeye yönelik deneyim ve çalışmalarını sundu.
SFF'de diğer konuların yanı sıra iş stratejileri, pazara giriş ve finansman konularında görüşler edinmek için uzmanlarla bire bir toplantıların yapıldığı bir platform da sağlandı. Üç gün süren etkinlik, 134 ülkeden 62.000'den fazla katılımcı, 850 konuşmacı, 190 devlet kurumu ve binlerce kuruluştan oluşan önemli bir izleyici kitlesini kendine çekerek yatırımcılar, girişimciler, politika yapıcılar ve sektör yenilikçileri için bir bağlantı noktası görevi gördü.