16.09.2020

Yatırım Ofisi ve Doha Bank Online Etkinlikte Bir Araya Geldi

​​​16 Eylül’de Katar’ın en büyük ticari bankalarından biri olan Doha Bank’ın gerçekleştirdiği ‘Katar ve Türkiye - İkili ve Sinerjik Fırsatlar’ başlıklı canlı etkinlikte konuşmacılar, pandemi sürecinde iş dünyasındaki güçlükler ve risklerin bertaraf edilmesi için atılması gereken adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. 

Webinara konuşmacı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Katar Büyükelçisi M. Mustafa Göksu, Yatırım Ofisi Başkanı A.Burak Dağlıoğlu, Yapı Merkezi İnşaat Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Doha Bankası CEO’su Dr. R. Seetharaman katıldı. 

Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu yaptığı konuşmada Türkiye’nin KOVİD-19 salgınını ve salgın sonrasındaki ekonomik durumu nasıl yönettiğine ve kısa süre önce özellikle fintek ve oyun sektörlerinde gerçekleşen birleşme ve satınalmalara değindi. Dağlıoğlu, Katarlı şirketlerin Türk pazarına yatırım yapma isteğinin devam ettiğini belirterek, Sunrise Foods şirketinin Katar’lı Hassad Food Company tarafından satın alınmasını örnek gösterdi.

Dağlıoğlu, "Türkiye'nin sağlam makroekonomik temelleri ve karlı iş fırsatları otomotiv, gıda ve içecek, makine, kimya ve diğer birçok sektörde güçlü bir altyapı geliştirmesine imkân sağladı,” şeklinde konuştu.

Dağlıoğlu son olarak iki kurum arasındaki işbirliğinin Türkiye ve Katar arasındaki stratejik ilişkilerin gelişmesine yardımcı olacağına vurgu yaptı.
Yatırım Ofisi ve Doha Bank'ın Online Etkinlikte Bir Araya Geldiği Görsel