24.06.2020

Yatırım Ofisi ve Singapur İş Federasyonu Web Semineri Düzenledi

​​Yatırım Ofisi, 24 Haziran tarihinde Singapur İş Federasyonu ile birlikte "Türkiye: Piyasa Gelişmeleri ve Fırsatlar Üzerine Web Semineri" başlıklı ortak bir canlı etkinlik gerçekleştirdi. 

Etkinliğe Türkiye’nin Singapur Büyükelçisi Murat Lütem ve çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. 

Web seminerinde konuşma yapan Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, KOVID-19 salgınının küresel etkilerini değerlendirdi ve Türkiye'nin bu zorlu süreçte aldığı ekonomik önlemlerden bahsetti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin salgın karşısında gerekli sağlık ekipmanlarını özel sektörle iş birliği içinde üretme yönünde hızla karar aldığını belirten Dağlıoğlu şöyle konuştu: "Gerekli tüm önlemleri alırken ekonomik faaliyetlerimize de zarar vermemeye özen gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın krizin başında belirttiği gibi; 'Gerekli sağlık önlemlerini alarak bu salgınla mücadele etmek önceliğimizdir, ancak ekonomik faaliyetlerin devam etmesini de sağlamalıyız'."

Son 17 yıl içinde Singapur ile Türkiye arasında gittikçe gelişen ilişkilere dikkat çeken Dağlıoğlu, sözlerinin sonunda Yatırım Ofisi'nin Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Singapurlu yatırımcılara her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti. 
Yatırım Ofisi ve Singapur İş Federasyonu'nun Düzenlediği Seminer ile İlgili Görsel