10.06.2010

Al-Shaya: Türkiye yatırım çekmede sınıf atladı

 

Sabah - Bu yıl altıncısı düzenlenen Yabancı Yatırım Konseyi toplantılarının üçüne katılan ve bu süreçte Türkiye'nin yabancı yatırım konusunda gelişimini en iyi gözlemleyebilen isimlerden biri olan Kuveytli Al-Shaya Grup Başkanı Mohammed Al-Shaya, Türkiye'nin yatırım çekmede sınıf atladığını belirtti.

 

Al-Shaya, "Türkiye sadece kendi halkı için değil bölge için de önemli işler yaptı. Kuveyt'ten gelen biri olarak söylüyorum: Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da stratejik bir lider haline geldi. Çok daha iyi bir ekonomi oldu ve hatta dünyada böyle bir konum aldı. Bu da yabancı yatırımların çekilmesini beraberinde getirdi. Türkiye yatırımda sınıf atladı" dedi.

 

2002 yılından bu yana Türkiye'de yatırımları bulunan ve aralarında Starbucks, Topshop, Evans ve The Body Shop gibi 11 uluslararası markayı barındıran Al-Shaya, düzenlenen bu gibi toplantıların yatırım gelmesine yardımcı olduğunu belirtti. Al-Shaya, "Ben bu tür toplantıları çok faydalı buluyorum. Yabancı yatırımın önünü açacak adımlar atılıyor ve miktar da hızla büyüyor. Bu tür toplantılarda ayrıca bir de beyin fırtınası yapılmış olunuyor. Hükümet ile yatırımcı arasında bir diyalog olması önemli. Türkiye bölgesel bir güç merkezi haline geldi. Türkiye'nin uzun yıllardır sürdürdüğü dış yatırım çekme politikası başarılı oldu. Birçok yatırım alternatifi var; ancak Türkiye bu alanda en çok yatırım çeken ülkelerden biri oldu" dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; yabancı yatırım; yabancı yatırımcı; yabancı yatırım konseyi; alshaya; bölge lideri; yatırım çekme