9.06.2010

500 milyar dolarlık CEO'lar yatırım için sondaja geliyor

 

Sabah - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği 6. Türkiye Yatırım Danışma Konseyi (YDK) toplantısına toplam 500 milyar ABD doları değerinde ciro ve 1,6 milyon çalışana sahip 18 uluslararası firmanın üst düzey yöneticileri katılacak.

 

Krizi fırsata çeviren Türkiye, dünya yatırımcılarının da gözdesi oldu. Ciroları Türkiye bütçesini ikiye katlayan 18 şirket Türkiye'de yatırım avına çıkıyor. Katılımcı listesinde Coca-Cola Company CEO'su Muhtar Kent, Al-Shaya Grup Başkanı Muhammed Al-Shaya, UPS Uluslararası Başkanı Daniel J. Brutto, Indesit Campany CEO'su Marco Milani, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Le Houérou ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Başkanı Philippe Maystadt gibi isimler yer alıyor.

 

Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında 6.’sı yarın İstanbul'da yapılacak toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) gibi çok sayıda Türk iş derneğinin de temsilcileri de hazır bulunacak. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da katılacağı toplantı iki oturum şeklinde gerçekleşecek ve gelecek bir yıl içinde yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki hedeflere odaklanacak. Uluslararası firmalar da sıkıntılarını, önerilerini ve yatırım planlarını doğrudan Erdoğan ve Babacan'a aktaracaklar.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; yatırım; yatırım danışma konseyi; recep tayyip erdogan; ali babacan; coca-cola; indesit; al-shaya; imf