5.02.2020

Turizm Yatırım Forumu İstanbul'da Düzenlendi

​Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından düzenlenen 2020 Turizm Yatırım Forumu (TIF), 28-29 Ocak tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi. "Destination Future Türkiye" temalı uluslararası organizasyon turizm alanında tanınmış uzmanları bir araya getirdi. 

Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, İstanbul'daki Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nde yaptığı konuşmada "Yılda 13-14 milyar ABD doları doğrudan yabancı yatırımı Türkiye için yeterli bulmuyoruz. Küresel DYY pastasında şu anda %1 olan payımızı uzun vadede 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk Turizm Sektöründeki Pozitif İvme Devam Ediyor

Türkiye nefes kesici doğası, zengin tarihi mirası, muhteşem sahilleri, simge değerindeki göz alıcı yapıları, heyecan verici etkinlikleri ve kültür festivalleriyle tüm dünyada turistlerin en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. Harika konaklama fırsatları bulunan ülkemizde görülecek ve yapılacak çok şey var. Türk turizmine ait veriler, 2020 yılında rekorlar kırılacağını öngören tahminleri destekliyor. 

TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin turizmdeki gelirleri 2019 yılında rekor kırarak 34,5 milyar ABD dolarına ulaştı. Böylece, 2018 yılında 29,5 milyar ABD doları olan turizm gelirine göre %17 artış elde edildi. Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı da bir önceki yıla göre %13,7 artışla 2019 yılında 51,9 milyona yükseldi. 2018 yılında 647 ABD doları olan kişi başına ortalama harcama ise 2019 yılında 666 ABD doları olarak gerçekleşti.

Turistlerin en çok tercih ettiği 6. ülke olan Türkiye, turizm sektöründe büyük yatırım fırsatları sunmaya devam ediyor.​
Arda Ermut'un Konuşma Yaptığı Sırada Çekilmiş Fotoğrafı