9.02.2010

Fransa'ya iş birliği ziyareti

 

Ankara Başkent - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Fransa'da "Türk Mevsimi" kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Paris'e gidecek. Çağlayan, bu etkinlikler çerçevesinde 9-10 Şubat tarihlerinde yapılacak "Orta Asya-Avrupa-Afrika Bölgelerarası İş Forumu"na katılacak ve "Texworld" ile "Premiere Vision" fuarlarını ziyaret edecek.

 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2009 - 31 Mart 2010 tarihleri arasında Fransa'da "Türk Mevsimi" adı altında düzenlenen etkinliklerin ekonomik ve ticari aktivitelerinin Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonunda yürütüldüğü hatırlatılarak, Bakan Çağlayan'ın, bu etkinlikler çerçevesinde Paris ve İstanbul Ticaret Odaları (CCIP-İTO) tarafından 9-10 Şubat 2010 tarihlerinde Paris'te düzenlenecek olan Orta Asya- Avrupa-Afrika Bölgelerarası İş Forumu'na katılacağı bildirildi.

 

Açıklamada, söz konusu iş forumunun, Türk iş adamlarının Fransa, Cezayir, Fas, Fildişi Sahili, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Senegal, Suriye ve Tunus'tan iş adamlarıyla bir araya getirilmesine ve iş ilişkilerinin bölgesel anlamda da geliştirilmesine fırsat sağlayacağı kaydedildi.

 

Açıklamaya göre, Bakan Çağlayan, Fransa ziyareti kapsamında ayrıca, Uluslararası Hazır Giyim Kumaşları ve Aksesuarları Fuarı "Texworld" ile Tekstil Fuarı "Premiere Vision"ı da ziyaret edecek. Çağlayan, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından organize edilen ve söz konusu fuarlara katılan Türk ve yabancı firmaların da hazır bulunacağı ödül töreninde, Türkiye'den alım yapan yabancı firmalara plaket verecek.

/Style%20Library/Invest/images/news.png