27.08.2020

Yatırım Teşvik Belgesi Tahsisi Temmuz’da Zirve Yaptı

​​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Temmuz ayı yatırım teşvik belgeleri listesi, Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre Türkiye, düzenlenen yatırım teşvik belgesi sayısıyla Temmuz ayında bir rekora imza attı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’de yatırım yapmak isteyenler için Temmuz ayında 1200 belge hazırlandığını duyurdu. Bakan Varank, “Düzenlediğimiz 1200 teşvik belgesiyle yeni bir zirveye ulaştık. Yatırım iştahı Temmuz’da artmaya devam etti. 7 aylık dönemin yatırım talebi geçen senenin yüzde 28 üzerinde. Ayrıca, bölgesel teşvik uygulamasında yaptığımız yeni düzenlemeyle, ilçe bazında yatırımı daha fazla teşvik edeceğiz,” değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Varank, bu belgeler sayesinde 22,5 milyar lira sabit yatırım yapılmasının ve 33 bin 174 kişilik istihdam sağlanmasının öngörüldüğünü ifade etti. 

Düzenlenen 1200 teşvik belgesinin sektörel dağılımına bakıldığında, yapılacak yatırımların yüzde 57'si imalat, yüzde 21'i enerji, yüzde 14'ü hizmetler, yüzde 4'ü tarım ve yüzde 4'ü madencilik sektöründe yer alıyor. 
Sanayiide Üretim Yapan Robot