27.01.2010

Pfizer Ankara’da Ar-Ge ofisi açtı

 

AA - İlaç sektörünün lider firmalarından Pfizer, Salı günü Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Teknokent'inde bir araştırma-geliştirme (Ar-Ge) ofisi açtı. Ankara’daki açılış töreninde konuşan Pfizer üst düzey yetkilisi, HÜ ve Pfizer arasında geçen yıl başlatılan stratejik iş birliği sürecinde açılan yeni Ar-Ge ofisi ile Türkiye'de yeni molekül keşfi alanında yürütülen çalışmaların desteklenmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Pfizer Ar-Ge ofisinde düzenlenen törende konuşan Dünya Gelişen Pazarlar Medikal ve İlaç Geliştirme Birimi Başkan Yardımcısı Tom Azoulay, küresel ilaç devi Pfizer için Türkiye'nin büyük önem taşıdığını söyledi. Türk üniversite ve bilim insanlarına çok güvendiklerini belirten Azoulay, bu projenin Türkiye ile Pfizer arasında bilimsel iş birliği köprüsü olacağını da sözlerine ekledi.

 

Kurul tarafından yürütülecek iş birliği kapsamında, Pfizer ile üniversite arasında karşılıklı ilgi alanlarının örtüştüğü konularda ilaç keşfine yönelik farklı programlar planlanacak. Bu programlar bilgi transferi, altyapı iyileştirmeleri ve bilimsel araştırmaların teşvikinden oluşacak. Kurul yönetiminde HÜ bünyesindeki bilim adamları ve onların yenilikçi fikirleri, Ar-Ge ofisi aracılığıyla Pfizer'in dünyadaki Ar-Ge çalışmalarına dâhil edilecek.

/Style%20Library/Invest/images/news.png